Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε, μέσα από την ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας. Έκπληξη που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας ξεχωρίζουν με μεγάλη διαφορά, σε ποιότητα σπουδών.

Πρόκειται λοιπόν για τα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Θαλής». Ήταν ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2018 και απευθυνόταν στους μαθητές των Β’ & Γ’ Γυμνασίου αλλά και Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου.

Και η πρωτιά τους δείχνει να μην σταματά εδώ, μιας και πήραν ήδη μέρος και  στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Οι 12 μαθητές που διακρίθηκαν, φοιτούν στο Γυμνάσιο Ψυχικού "Καραθεοδωρή", στο 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, στο Γ.Ε.Λ. Ψυχικού & στο Γ.Ε.Λ. Φιλοθέης.

Διαβάστε όμως και τα ονόματά τους, γιατί είναι σίγουρο ότι θα τα ξανασυναντήσουμε σύντομα μέσα από τους δρόμους που χαράζει η Αριστεία και ορίζει η οργανωμένη δουλειά.

Από τη Β’ Γυμνασίου :  Κατερίνα Βανδώρου, Δέσποινα - Κατερίνα Γκίρκα και Ευγένιος Διακουμόπουλος. Και οι τρείς τους από το Γυμνάσιο Ψυχικού "Καραθεοδωρή". Ελεάνα Χολέβα και Σωτήρης Αθανασίου από το 2ο Γυμνάσιο του Νέου Ψυχικού.

Από τη Γ' Γυμνασίου : Ελένη Γούναρη  & Κατερίνα Λιουδάκη, από το 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού μαζί με την Ειρήνη Παπαδάτου από το Γυμνάσιο Φιλοθέης.

Από την Α΄Λυκείου : Σοφία Πινκερίδη από το ΓΕΛ Ψυχικού.

Από την Β’ Λυκείου : Ανδρέας Παντελάκης και Σπύρος Σπίνουλας από το ΓΕΛ Ψυχικού, μαζί με τον Αριστείδη Πετρόπουλο, από το ΓΕΛ Φιλοθέης.

Οι πληροφορίες και η λίστα των μαθητών που διακρίθηκαν, προέρχονται από το άρθρο της εφημερίδας "Τοπικά Νέα Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού" -  τεύχος 714 / 18 Ιανουαρίου 2019.