Εξαιρετικά ήταν τα σχόλια για το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό και λογοτέχνη Μάνο Ελευθερίου που διοργάνωσε το 1ο ΓΕΛ Ν. Ψυχικού στις 19 Δεκεμβρίου 2018.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο ο κόσμος καταχειροκρότησε τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι παρουσίασαν μία δουλειά αξιοζήλευτη ακόμη και από επαγγελματίες.

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν η κ. Λιλή Ελευθερίου, αδελφή του αείμνηστου δημιουργού, και η γνωστή σε όλους και αγαπημένη μας συγγραφέας, Αλκυόνη Παπαδάκη, στενή φίλη του επί σειρά  ετών. Και οι δύο συγκινήθηκαν  από την παρουσίαση των παιδιών,  που όχι μόνο τραγούδησαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, αλλά έπαιξαν πιάνο, χόρεψαν και φιλοτέχνησαν πορτρέτα του στιχουργού. Μεγάλες επιτυχίες του δημιουργού ερμήνευσαν έξοχα και καταχειροκροτήθηκαν οι υψίφωνοι Δ. Ζάφτη και Ν. Νικολακοπούλου, μαθήτριες παλαιοτέρων ετών του σχολείου.IMG 4358

Ανάμεσα στους επισήμους ήταν η Συντονίστρια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κ. Μπαλτά, ο Πρόεδρος της Ένωσης γονέων Σχολείων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, κ. Μεσημέρης, η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ν. Ψυχικού, , κ. Τσαντήλα –Πλιάκα, ο Υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν. Ψυχικού, κ. Κατσιμπάρδης, η Διευθύντρια του 3ου-4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ψυχικού, κ. Μπενετάτου, ο σεβαστός Πατέρας Χριστόδουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Αμαρουσίου, κ. Τζώρτζης, ο κ. Περλεπές, που είχε διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής του σχολείου, καθώς και η κ.Χρυσοπούλου, Υποδιευθύντρια επί σειρά ετών του σχολείου. Όλοι τους ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση των μαθητών. Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Περλεπές είπε: «Μία εξαιρετική παράσταση! Χαίρομαι πολύ που το σχολείο που υπηρέτησα για 9 χρόνια ως Δ/ντής δίνει μαθήματα πολιτισμού». Ο κ. Κατσιμπάρδης με τη σειρά του συνεχάρη το σχολείο, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα δημόσιο σχολείο να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα με τόσο μεγάλη επιτυχία. Η κ. Μπαλτά, Σύμβουλος φιλολόγων επί σειρά ετών και νυν Συντονίστρια, συνεχάρη τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Νέου Ψυχικού, που δεν σημειώνουν μόνο πρωτιές και επιτυχίες στα ΑΕΙ, αλλά υποστηρίζουν επάξια πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού, κ. Γ. Ηλιόπουλος, ο οποίος συνεχάρη καθηγητές και μαθητές και ευχήθηκε σε όλους «Καλές Γιορτές».

IMG 10d03f9f01f2b6da568627bd3077e596 V

IMG aea6d93dbd06c4074b52857c22759961 V