Ο Χειμώνας είναι πρό τον πυλών και η επιτυχία της περσινής χρονιάς, επαναλαμβάνεται. Ένας νέος κύκλος διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης ξεκινάει στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου με θέμα την Ιστορία της νεοελληνικής γλυπτικής.

Σε αυτόν τον κύκλο διαλέξεων, ειδικοί ιστορικοί της τέχνης, θα προσεγγίζουν και από μια σημαντική πτυχή των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα: αυτή της γλυπτικής. Μια μορφή Τέχνης που ξεκίνησε να αναπτύσσεται από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους για να συμβάλλει αποφασιστικά στην αισθητική διαπαιδαγώγηση των νεοελλήνων.

Η διαδρομή της που φθάνει μέχρι και τις μέρες μας, η ειδική σχέση με τα αρχαίο παρελθόν, αλλά και η νέα σχέση της – αυτή την φορά με τη Δύση - θα εξεταστούν αναλυτικά. Μένει λοιπόν, να αναδειχθεί η κομβικής σημασίας πορεία όλων των Ελλήνων καλλιτεχνών στα εικαστικά - και όχι μόνο - πράγματα της Ελλάδας, αλλά συγχρόνως και οι διαφορές ή οι ταυτίσεις τους, κυρίως με τα έργα ζωγραφικής.

Δείτε το Πρόγραμμα των Διαλέξεων

  • Τετάρτη 31 Οκτωβρίου: Ο "Άγνωστος" Κλέαρχος Λουκόπουλος: ζωγραφικές αποκαλύψεις και γλυπτικές ανατροπές.

  • Τετάρτη 14 Νοεμβρίου: "Ακαδημαϊκή γλυπτική και μοντέρνα τολμήματα": διαδρομές του Λάζαρου Λαμέρα στην ιστορία της ελληνικής γλυπτικής

  • Τετάρτη 28 Νοεμβρίου: "Σ' όλη τη μακρά σταδιοδρομία μου έμεινα προσηλωμένος στον άνθρωπο", Γιάννης Παππάς (1913-2005)

  • Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου: Η ελληνική γλυπτική στα μέσα της δεκαετίας του '50: μια απόπειρα κριτικής θεώρησης των διαφορετικών τάσεων, με επίκεντρο τη συμμετοχή επτά Ελλήνων γλυπτών στην Μπιενάλε της Βενετίας του 1956

Κόστος συμμετοχής:

Κύκλος 6 διαλέξεων: 50 € . Για φοιτητές, άνεργους και οι δημότες πάνω απο 65 ετών: 30 €
Μεμονωμένη διάλεξη: 10 €.  
Για φοιτητές, άνεργους και οι δημότες πάνω απο 65 ετών: 30 (Σημειώστε ότι παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης)

Πότε : Κάθε Τετάρτη 19:00 - 21:00 
Που : Δημοκρατίας 49 - Ψυχικό, Τηλ.: 210-671 2210, 210-672 5879