Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και όλα τα σχολεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ζούν ίσως την πιο ξεχωριστή ημέρα του χρόνου. Είναι η αρχή άλλης μιας χρονιάς, μετά από το «διάλειμμα» του καλοκαιριού και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Κάποιοι αναπολούν την χαλαρότητα των μηνών που πέρασαν, άλλοι είναι έτοιμοι να «ανοίξουν» το μυαλό τους στην γνώση και οι περισσότεροι φτιάχνουν τα πηγαδάκια γνωστών και φίλων. Είναι η ημέρα που ξεκινάει επίσημα η χρονιά όμως και - από αυτήν - δεν μπορούσαν να λείψουν οι άνθρωποι που κρατούν το τιμόνι του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια.

Από το πρωί, ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης αλλά και οι Αντιδήμαρχοι, φρόντισαν να μην βρεθεί κανένα σχολείο χωρίς εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής στον αγιασμό. Το μικρό ρεπορτάζ κατέγραψε με τον φακό του Parathyro.net μερικά στιγμιότυπα και σας τα παρουσιάζουμε. Με αρχή το Γυμνάσιο και Λύκειο του Ψυχικού, συνέχεια στο Λύκειο του Νέου Ψυχικού και τέλος στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Φιλοθέης, ο Δήμαρχος κ. Ξυριδάκης, βρέθηκε κοντά στα παιδιά που ξεκίνησαν και τυπικά την πορεία τους για αυτή τη νέα σχολική χρονιά.

DSC 0106

Ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…Στους εκπαιδευτικούς μας, εύχομαι να έχουν τη δύναμη που χρειάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να ανταποκριθούν για μια ακόμη χρονιά στο δύσκολο παιδαγωγικό τους έργο, προς όφελος των μαθητών. Και θέλω να τους ζητήσω να δείξουν τον ίδιο ζήλο και την αυταπάρνηση που έδειξαν και τα προηγούμενα χρόνια, επιτελώντας το υψηλό τους λειτούργημα». Σχετικά με την πληρότητα αλλά και την επιτυχία που εμφανίζουν τα σχολεία του Δήμου μας, ο δήμαρχος ήταν σαφής: «…Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη στις υποχρεώσεις του, απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας. Παρά την έλλειψη κρατικής αρωγής και χρηματοδότησης, θα καταφέρουμε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσουμε πολύ ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολικών μας δομών (…) Τα δημόσια σχολεία της Φιλοθέης, του Νέου Ψυχικού και του Ψυχικού, θα διακριθούν και φέτος, ως πρότυπες δημόσιες σχολικές μονάδες . Η υψηλή ποιότητα των σχολείων μας, αποδεικνύεται άλλωστε από την αύξηση - για μια ακόμη χρονιά - του αριθμού των μαθητών που επιλέγουν να εγγραφούν σε αυτά».

Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους και με τις αναμενόμενες επιτυχίες στο τέλος της !

 

DSC 0095

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

«Όπως σε όλα τα σχολεία της Πατρίδας μας, έτσι και στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική περίοδος.
Με αυτή την ευκαιρία,, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων των προαστίων μας «Καλή πρόοδο». Να έχουν υγεία και δύναμη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ευθύνες της νέας σχολικής χρονιάς και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους που θα βάλουν.

Στους εκπαιδευτικούς μας, εύχομαι να έχουν τη δύναμη που χρειάζεται - σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς - για να ανταποκριθούν για μια ακόμη χρονιά στο δύσκολο παιδαγωγικό τους έργο, προς όφελος των μαθητών τους. Και θέλω να τους ζητήσω να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και την αυταπάρνηση που έδειξαν και τα προηγούμενα χρόνια, επιτελώντας το υψηλό τους λειτούργημα.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας. Παρά την έλλειψη κρατικής αρωγής και χρηματοδότησης, θα καταφέρουμε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσουμε πολύ ψηλά το επίπεδο των δημόσιων σχολικών μας δομών.

Τα δημόσια σχολεία της Φιλοθέης, του Νέου Ψυχικού και του Ψυχικού, θα διακριθούν και φέτoς ως πρότυπες δημόσιες σχολικές μονάδες . Η υψηλή ποιότητα των σχολείων μας, αποδεικνύεται άλλωστε και από την αύξηση του αριθμού των μαθητών που επιλέγουν να εγγραφούν σε αυτά. Η ποιότητα αυτή, είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου μας: να ανταποκρίνονται και να ικανοποιούν άμεσα, όλα τα αιτήματα που αφορούν στις ανάγκες των σχολείων μας, σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις τους.

Ως Δήμος, έχουμε διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια για τον εξοπλισμό των σχολείων με computer, laptops και διαδραστικούς πίνακες. Υλοποιούμε, βάση προγράμματος ή και έκτακτα, τις εργασίες συντήρησης κι επισκευής σε όλες τις σχολικές μας μονάδες, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά των προαστίων μας θα «μαθαίνουν γράμματα» σε σύγχρονο κι ανθρώπινο περιβάλλον.

Ακόμα, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια, γι αυτό το λόγο έξω από κάθε δημόσιο σχολείο μας, υπάρχει καθημερινή φύλαξη από εταιρεία security.
Ως Δήμος λοιπόν, επενδύουμε στη νέα γενιά της πόλης μας. Και το κάνουμε συνειδητά, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν πιο ανέγγιχτα από την κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της Κοινωνίας μας τα τελευταία χρόνια.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας αλλά και αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας πολιτικής, η επένδυση στη γνώση, η επένδυση στη Νέα Γενιά της πόλης μας.

Ως Δήμος και στο βαθμό που μας αναλογεί, θέλουμε να διασφαλίσουμε σε όλα τα παιδιά της πόλης μας ότι θα έχουν τη δυνατότητα και το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο και τις δεξιότητες που διαθέτουν, γιατί μόνο αυτά είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην Αριστεία.

Αυτή την Αριστεία, πρέπει διαρκώς να επιδιώκουμε και να αναζητούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς , γιατί η αναγέννηση της Πατρίδας μας θα στηριχτεί στο ταλέντο και τις ικανότητες των νέων ανθρώπων της».