Δεκεμβρίου 11, 2018

Χριστουγεννιάτικο Γεύμα αγάπης 2018

Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα τα Χριστούγεννα είναι ημέρα χαράς και…
Δεκεμβρίου 11, 2018

Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

Είναι γνωστό από παλιά, ότι τα Χριστούγεννα, χωρίς δένδρο δεν…
Δεκεμβρίου 05, 2018

Το δέντρο μας ανάβει την Παρασκευή!

Γιορτές στον Δήμο, σημαίνει και ένα oλοφώτιστο και καταπράσινο δέντρο!

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκε κανείς «Πως μπορώ να γράψω ένα βιβλίο»?

Και οι δρόμοι γέμισαν μαθητές… Μετά από περίπου τρείς μήνες διακοπών, η επιστροφή στα θρανία έκανε το κουδούνι να χτυπήσει, όχι όμως για την αίθουσα αλλά για τον καθιερωμένο αγιασμό, σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας.

Ίσως αδικούμε μερικές φορές τις νεαρές ηλικίες, πιστεύοντας ότι έχουν αλλάξει, είναι διαφορετικές και διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με τον εαυτό τους περισσότερο παρά με την Κοινωνία. Εξαίρεση ή κανόνας, σημασία έχει ότι η πρωτοβουλία του Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας μας γέμισε με αισθήματα αλληλεγγύης.

Είναι η ημέρα που όλοι μιλούν γι΄αυτήν από τα μέσα Αυγούστου και έπειτα. Οι γονείς ετοιμάζονται, οι μαθητές αναπολούν την περίοδο των διακοπών, όμως όλοι, είναι εκεί.

Ένα σχολείο με παράδοση και ιστορία. Για πολλούς από εμάς, είναι «το σχολείο μας» αλλά παράλληλα αποτελεί και ένα εξαιρετικό «φυτώριο» που δημιουργεί ανθρώπους με γνώση ουσιαστική.

O Σεπτέμβριος ήρθε και - όπως πάντα – είναι φορτωμένος με θετική ενέργεια. Όλοι μας, ξεκούραστοι από τους καλοκαιρινούς μήνες ετοιμαζόμαστε για…. Άλλο ένα νέο ξεκίνημα.

Ο Χειμώνας είναι πρό τον πυλών και η επιτυχία της περσινής χρονιάς, επαναλαμβάνεται. Ένας νέος κύκλος διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης ξεκινάει στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου με θέμα την Ιστορία της νεοελληνικής γλυπτικής.

To μήνυμα Δήμαρχου Φιλοθέης-Ψυχικού κου Παντελή Ξυριδάκη για την εισαγωγή των νέων φοιτητών & φοιτητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση